دوستان،
نوش…
هر از گاهی گریزی میزنیم به گونگادین مفلوک که جایی برایش در بهشت نیست!…
حال برای بازتاب ویژه در خدمتتان، از دوستی نازنین که شازده ایست از رامشتاین،
لاکن نسب و برخاست گاهش از شمیران، و عکس رخ یار همانا در شراب سرخ اوست،
اسناد بهشت را به حضورتان تقدیم میکنم.
باشد که روزی آخر دریابیم،
جای ما در کجای بهشت خراب شده است؟…
نوش…
-.-.-.-.-
اسناد بهشت یا اسناد پارادایس چیستند؟
اسناد بهشت مجموعه ای بیش از ۱۳ میلیون صفحه ی اسناد و مدارک الکترونیکی مربوط به سرمایه گذاری مراکزِ مالی برون مرزی است که در ۵ نوامبر ۲۰۱۷ میلادی به بیرون درز کرد.
چه کسانی متهم هستند؟
ملکه الیزابت دوم، رئیس جمهور کلمبیا ـ خوان مانوئل سانتوس، وزیر بازرگانی ایالات متحده ـ ویلبر راس، یکی از دستیاران جاستین ترودو ـ نخست وزیر کانادا، لرد اشکرافت ـ معاون سابق حزب محافظهکار بریتانیا، بونو ـ خواننده مشهور ایرلندی گروه یوتو، فرهاد مشیری ـ ثروتمند بریتانیایی ـ ایرانی، و…
مقدارِ پولِ درگیرِ این جریانات چقدر است؟
با توجه به اظهار نظر گروه مشاوره بوستون (ارائه برنامهریزی راهبردی و خدمات مشاور مدیریت) مقدار پول درگیر در حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار است.
اصطلاح گریزگاه مالیاتی به چه معناست؟
گریزگاه مالیاتی به کشور، ایالت یا منطقهای اطلاق میشود، که سرمایهگذاران با داشتن حسابهای بانکی و شرکت، از مالیات معاف بوده یا مالیات بسیار ناچیزی پرداخت میکنند.
کدام کشورها گریزگاهِ مالیاتی هستند؟
لوکزامبورگ، آندورا، جِرزی، باهاماس، برمودا، جزایر کیمن، هنگ کنگ، لیختن اشتاین، جزیره مَن، پورتوریکو، پاناما و سوئیس و چندی دیگر…
این اطلاعات چگونه منتشر شدند؟
این اطلاعات را روزنامه زودویچه تسایتونگ آلمان به دست آورده و منبعش را فاش نکرده است. این روزنامه و رسانههای خبری که با آن همکاری کردهاند میگویند انتشار این اسناد در جهت منافع عمومی است چرا که بارها انتشار اسناد دنیای فراساحل به افشای تخلف منتهی شده است.
نتیجه؛
۱ـ بحث از پول خیلی زیادی است. در فراساحل ده تریلیون دلار پول نهفته است. این به اندازه مجموع تولید ناخالص داخلی بریتانیا، ژاپن و فرانسه است. البته این ممکن است تخمین محافظهکارانهای باشد.
۲ـ هدف اصلی فراساحل ( افراد یا شرکتها میتوانند خارج از حوزه قضایی کشور خودشان، پول، اموال یا منفعت را به این حوزههای قضایی منتقل کنند و از مزیت مالیات کم بهرهمند شوند) پنهانکاری است که راه را برای تخلف باز می کند و البته نابرابری مالی. آنها میگویند اقدام دولتها برای مهار آن اغلب کند و بیاثر بوده است.
۳ـ تجارت فراساحل برای ابرثروتمندان است. تجارت فراساحل برای یک درصد افراد ثروتمند دنیا نیست برای یک هزارم درصد ثروتمندان دنیا است. دارایی زیر پانصد هزار دلار نمیتواند هزینه برخورداری از خدمات فراساحل را تامین کند.
۴ـ دولتها برای این که کارشان را انجام دهند به یک حداقل نیاز دارند و آنچه را که ثروتمندان و شرکتهای بزرگ به دولت نمیدهند با گرفتن از ما جبران میکند.
۵ـ کشورهای گریزگاه مالیاتی با برنامهریزی و تبلیغات بر روی روشهای فرار مالیاتی خیلی فعال هستند و تمام تلاش خود را برای جذب سرمایهگذاران کشورهای مالیاتگیرنده میکنند. در دهه نخست سده ۲۱ کشورها، با اصلاح و تجدید نظر در مورد مالیات برخی از شرکتهای فعال در مناطق آزاد تجاری و مناطق دریایی کوشیدهاند، مانع از خروج سرمایه از کشورشان باشند. رقابت بین کشورهای گریزگاه مالیاتی و کشورهای فرار مالیاتی بسیار چشمگیر است و بیشتر کشورهای گریزگاه موفقتر بودهاند. نحوه جذب در گریزگاههای مالیاتی متفاوت است، برخی از این کشورها به افراد و سرمایهگذاران خدمات میدهند و بطور مستقیم آنها را جذب میکنند و برخی دیگر از طریق تاسیس شرکت خارجی در داخل کشورشان، امتیازهای گریزگاه مالیاتی را فراهم میکنند.
۶ـ در برخی از این کشورها نرخ مالیات تا ۵۰٪ درصد از سود سرمایهای محاسبه میشود و میتواند دلیل اصلی سرمایهگذاران برای فرار مالیاتی باشد. کشورهای ارائهدهندهٔ خدمات ویژه با توجه به این نرخ مالیاتی، شرایط جذب سرمایهگذاران را فراهم میکنند. البته این نوع فرار سرمایه از کشورهایی مالیاتگیرنده، بسیار دردناک بوده و بارها در مجامع بینالمللی اعتراض خود را نسبت به گریزگاههای مالیاتی ابراز داشتهاند.
دستهها:نوش نگارش
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟