یادآوری تاریخی از 10 تیر 1330 تا 28 مرداد1332 دولت مصدق به مدت دو سال و نیم کنترل دولت و مجلس و قوه قضاییه را همزمان در دست گرفت .تنها چیزی که از کنترلش خارج بود فرماندهی کل قوا بود که طبق قانون اساسی مشروطه در اختیار شاه بود این مشکل هم خیلی راحت حل شد با ایجاد گروهی از افسران ارتش به نام ارتش مخفی تحت عنوان ( سازمان مخفی افسران ناسیونالیست ) و یارگیری آن تا 25 مرداد .این گروه برای یک کودتا آماده می شدند کودتایی علیه شاه و اخراج او از کشور . مصدق بارها از شاه تقاضای فرماندهی کل قوا را کرده بود و شاه جوان مخالفت می کرد مصدق با از کارانداختن سیستم سلسله مراتبی ارتش و تشکیل دادگاه هایی برای بررسی سوابق فساد ارتشی ها با اخراج و بازنشستگی زود هنگام لیست های ده نفره و صدنفره ای از سران و رده های بالای ارتش و شهربانی و ژاندارمری ، حرکت را آغاز شد . هر روز اسامی جدیدی در روزنامه ها به چاپ می رسیدو تعداد بیشتری باز نشسته می شدند .اما این کار با مشکلی روبرو بود . ارتشی بدون فرمانده و مدیریت سلسله مراتبی پس برای جایگزینی فرماندهان جدید گروه افسرانی تحت عنوان ارتش مخفی تشکیل شد افسران جوان ارتش مخفی در خفا آماده می شدند و هیچ مشکلی پیش نیامد اما نیاز به ارتقای درجه بود چرا ؟ ایا شاه مجبور به تایید ارتقا درجه نظامی معرفی شدگان از سوی مصدق شده بود ؟ خیر ! مصدق این زحمت راهم بر خود هموار کرد و ارتقا درجات افسران ارتش را برعهده گرفت .این افراد در سایر استان ها هم استقرار داشتند .انتظار برای آماده شدن شرایط و قبضه حکومت توسط مصدق دیری نپایید با فحاشی و توهین به شاه و اعضای خانواده سلطنتی کارزار شروع شد و هیجانات ملی شدن نفت و استقلال کشور از یوغ سلطه انگلیس هیجان انگیز بود بعضی از روزنامه ها تقاضای اخراج شاه را علناً در جراید اعلام می کردند. با تظاهرات و میتینگ های خیابانی دانش آموزان مدارس و کارگران کارخانجات و صنف ها ی کفاش و خواربار فروش تا دانشجویان در هر محله برای حضور در جلسات محله ای جداگانه فراخوان داشتند ..تدارکات برای هجوم به کاخ سلطنتی با حذف حفاظت و نگهبانی از کاخ سلطنتی و حمله به آن و ایحاد وضغیت رعب و وحشت ادامه یافت و شاه به بغداد و رم ایتالیا رفت سفرای بغداد در عراق و رم در ایتالیا از خدمترسانی به شاه خودداری کردند .
اما شاه چند روز بعد با استقبال مردم برگشت . چه شده بود مردم وحشت سفوط در دام کمونیسم را حس کردند وقتی تبلوهای خیابان کنده شد و اسامی جدید پیدا کرد و مجسمه های شاه بر زمین افتاد .
باز تکرار آن در سال 57 میسر نشد چون تمام دولت های رسمی کشورهای بیگانه از حضور شاه در کشورشان خودداری کردند .گویی کلیدخاموشی چراغ ایران را زده بودند .
رندی سوال کردحال که رسانه ها دروغ را به خورد مردم می دهند و جک دورسی و زاکربرگ شخصا متصدیانی برای حذف و تذکر زیر هر یاددداشت ترامپ می گذارند تا اثر آن را خنثی کنند این کارهمان حقنه کردن دروغ است می گوید حقته را درست نوشتم ؟ حقنه چیست خقته همان آب اماله است که از طریق مقعد وارد روده بزرگ می شود .اماکارکردش را همگان می دانند .حتماً به فاضلاب خواهد رفت .اما بیمار نگون بخت ترجیحاً باید خود را به محل مورد نظر برساند تا این خرابکاری مفید فایده دامنگیر همه نشود شاید کلید خاموشی استقلال کشور دیگری را هم می زنند ./ مهران
پی نوشت 1.
حقنه : لغتنامه دهخدا
http://www.vajehyab.com/dehkhoda/%D8%AD%D9%82%D9%86%D8%A9-2
حقنة. [ ح ُ ن َ ] (ع مص ) فروبردن مایعی از مخرج زیرین به معده تا سده ها و بادها بگشاید. با دستور یعنی محقنه از فروسوی مایعی را به معده درآوردن . احتقان . تنقیه کردن . اماله کردن . || (اِ) داروی ریختنی با محقنه . هر دوا که بیمار را از زیر دهند. (اقرب الموارد). ج ، حُقَن . (مهذب الاسماء). دارو که بدان حقنه کنند بیمار را : رگ باسلیق زدن و حجامت کمرگاه و استفراغ بحقنه ٔخسک و بابونه و اکلیل الملک . (ذخیره ٔ خوارزمشاهی ).
پی نوشت 2 : نشریه حزب نیروی سوم 26 مرداد1332 و 27 مرداد 1332 -کتابخانه مجازی دانشگاه منچستر
http://www.library.manchester.ac.uk/search-resources/manchesterdigital-collections/digitisation-services/copyright-and-licensing
پی نوشت 3 : حزب نیروی سوم – ویکی پدیا /
حزب نیروی سوم به رهبری خلیل ملکی و توسط گروهی از روشنفکران جداشده از حزب توده در سال ۱۳۲۶، تشکیل شد. خلیل ملکی و یارانش به دلیل وابستگی علنی حزب توده به شوروی و انحراف سازمان از اصول حزبی، از آن حزب انشعاب کردند.
ملکی و یارانش، در جریان ملی کردن صنعت نفت، به جبهه ملی پیوستند و به دلیل سابقه فعالیتهای حزبی و داشتن اطلاعات سیاسی و اجتماعی و سازمان دهی، موجب گسترش «سازمان نگهبان آزادی» در میان قشرهای دیگری از روشنفکران، دانشجویان و کارگران شدند. ملکی در سال ۱۳۳۰ در دوران نخستوزیری محمد مصدق همراه با مظفر بقائی حزب زحمتکشان ملت ایران را تأسیس کرد. حزب زحمتکشان با گرایش سوسیالیستی، از دولت مصدق جانبداری میکرد. بعداً در این حزب نیز انشعاب صورت گرفت .
پی نوشت 4 – تاریخ ایرانی : ۲۷ شهریور ۱۳۵۸ | تیمسار ریاحی از وزارت دفاع ملی استعفا داد ( قسمت های چاخان و آسمان و ریسمان را خودتان حذف کنید فقط به پست های ایشان در سال 57 و 58 توجه کنید که ماموریت تکمیل شد )
https://bit.ly/3kGPOtx
دستهها:مهران
سلام آقای نوش ! برای پاس قلم و نقل قول تاریخی دقیق تر اگر پاراگراف اول را اصلاح بفرمایید و همچنین با اصلاح درانشای بعضی از جملات متن روانتر می شود .
1 – تاریخ شروع دولت مصدق 15 اردیبهشت 1330 تا 27 امرداد 1332 به مدت دوسال و سه ماه است.
2 – هیجانات ملی شدن نفت و استقلال کشور از یوغ سلطه انگلیس همگان را بر می انگیخت
3 – برای بررسی سوابق فساد ارتشی ها با اخراج و بازنشستگی زود هنگام لیست های ده نفره و صدنفره ای از سران و رده های بالای ارتش و شهربانی و ژاندارمری ، (حرکت را آغازکرد )
مهران جان، نوش. سرم خیلی شلوغه. خودتان ورژن تر و تمیزترشو بنویس با فرمت خوب و بندازش توی کامنت تا برات بروزش کنم. یا، یه ایمیل واقعی بهم بفرست توی کامنت تا دعوتنامه اکانت برایتان بفرستم و ثبت نام کنید و غرفهی خود در پیاله سرا آب و جارو کنید…